Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Εξωφρενικά φθηνό λογισμικό hacking που παραβιάζει web κάμερες εξαπλώνεται στην Κίνα

ομάδα everett

Ένα εξαιρετικά φθηνό λογισμικό που επιτρέπει τον χρήστη να παραβιάζει web κάμερες και κάμερες παρακολούθησης ιδιωτικών χώρων έχει εξαπλωθεί στο Κινεζικό διαδίκτυο σύμφωνα με ορισμένες αναφορές.

Σχεδόν ο καθένας μπορεί να αγοράσει το συγκεκριμένο λογισμικό στην τιμή των μόλις 188 γουάν (28 δολάρια), με ενσωματωμένη λίστα IP διευθύνσεων και εγχειρίδιο για το πως να χρησιμοποιήσει το κακόβουλο αυτό λογισμικό, σύμφωνα με έρευνα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Κίνας (CCTV). Το λογισμικό ψάχνει για web κάμερες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, δίνοντας εύκολη πρόσβαση σ'αυτούς που το χρησιμοποιούν. 

Το λογισμικό έχει διαδοθεί πρόσφατα σε Κινεζικά chat rooms όπως το QQ Messenger, ταυτόχρονα με τα ονόματα χρηστών και τους κωδικούς πρόσβασης στις συσκευές που έχουν παραβιαστεί, σύμφωνα με το CCTV. Συνιστάται σε όσους χρησιμοποιούν web κάμερες να αλλάζουν τους κωδικούς τους συχνά, ως μέτρο προστασίας.

Οι κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας και άλλες κάμερες εντός των αστικών κέντρων μπορούν επίσης να παραβιαστούν, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Όσοι εκμεταλλεύονται τα κενά στην ασφάλεια παραβιάζοντας τον ιδιωτικό χώρο οποιουδήποτε , αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης ως και τρία έτη, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

Η παραβίαση web καμερών φαίνεται ότι απασχολεί ακόμα και τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Ένας οξυδερκής χρήστης του Twitter παρατήρησε τον Ιούνιο του 2016 ότι σε μια φωτογραφία που ανέβασε ο Zuckerberg, η κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή του ήταν καλυμμένα με ταινία.


Πηγή:

https://www.rt.com/news/393206-chinese-software-hack-webcams/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου