Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αλέξης Μακιαβέλι Τσίπρας



Image result for πικος απικος
γράφει ο Πίκος Απίκος
Μπορεί στο εξωτερικό να τρώει πολύ ξύλο από τους εκπροσώπους του νεοφιλελεύθερου ιερατείου, αλλά στο εσωτερικό, ο Αλέξης Μακιαβέλι Τσίπρας δείχνει ότι έχει μάθει καλά τα κόλπα των πολιτικών ελιγμών. Βέβαια, στο εξωτερικό έχει να κάνει με άλλους, αδίστακτους και πανίσχυρους Μακιαβέληδες και είναι φυσικό να φεύγει κάθε φορά μελανιασμένος από το πολύ ξύλο. Βλέπετε, στο βασίλειο των πολιτικών Μακιαβέληδων επικρατεί ο νόμος του ισχυρού, όπως ακριβώς και στο ζωικό βασίλειο.

Έτσι, ενώ ο μικρός Αλέξης τρώει τα γκολ με το τσουβάλι στο εξωτερικό, στο εσωτερικό το παίζει μέγας μπαλαδόρος έχοντας για αντιπάλους κάτι Κούληδες, Φώφηδες, Σταύρους και Βασίληδες.  

Τελευταία λοιπόν μεγάλη ντρίπλα του Αλέξη ήταν αυτή που έκανε στη Φώφη. Και η Φώφη, αν και προερχόμενη από την πάλαι ποτέ ισχυρή Πασοκική αυτοκρατορία, που σημαίνει ότι έπρεπε να είναι λίγο περισσότερο πονηρή, έπεσε κατευθείαν στη λούμπα. 

Ο πονηρός Αλέξης, λοιπόν, έκανε άνοιγμα στις "προοδευτικές δυνάμεις" και συγκεκριμένα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, βάζοντας βέβαια και κάποιους όρους, δηλαδή, να θυμηθεί η "Συμπαράταξη" το Σοσιαλιστικό της παρελθόν και να πάψει να φοράει τη νεοφιλελέ ενδυμασία. Βέβαια, το ότι ο Αλέξης, μετά από το πολύ ξύλο που τρώει έξω, εφαρμόζει τα πιο σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα κάθε φορά, είναι μια "μικρή" λεπτομέρεια που δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο σε τέτοιου είδους επικοινωνιακές πολιτικές "τσαχπινιές".   

Το τάιμινγκ ήταν επίσης πολύ καλό, λίγο μετά την επίθεση της Φώφης κατά του Αλέξη στην τελευταία τους συνάντηση (σαν να λέμε είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα), περί θηλιάς κ.λ.π. 

Έτσι, ο Μακιαβέλι της Αριστεράς θα είναι σε κάθε περίπτωση κερδισμένος. Αν κάποια στιγμή, αλλάξουν τα πράγματα και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφασίσει συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας θα έχει το πάνω χέρι στις επόμενες εκλογές, με το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ να καταντάει ορντινάντσα του. 

Προς το παρόν, η Φώφη του το έκοψε ορθά κοφτά (και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της - είναι φανερό ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα της), πράγμα που θα δώσει το δικαίωμα αύριο στον Τσίπρα να ρίξει όλο το φταίξιμο στις υπόλοιπες "προοδευτικές δυνάμεις" και ειδικά στο παλαιό ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση πολιτικής αναταραχής και αστάθειας και σε περίπτωση που κάποιοι (βλέπε Λεβέντης), συνεχίζουν να κραυγάζουν για κυβερνήσεις συνεργασίας και "εθνικής συνεννόησης". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου